Tidligere dam

Vi havde i mange år tænkt tanken, at en lille havedam ville være et skønt lille hyggested i haven, og når en god idé popper op, er der hos os ikke langt fra tanke til handling.
Havedammen skulle graves ud i vores fliseterrasse, så vi kunne nyde den konstant, når vi sad i vores foretrukne ”hyggehjørne” om sommeren.

På det tidspunkt var vores erfaring med anlæg af havedam lig nul, så efter et hastigt kradset omrids på jorden, blev skovlene fundet frem og så blev der ellers gravet.
Da hullet til "dammen" syntes passende stor, begyndte alt det sjove med folie, filter, sten, vand og planter,.... men, ja, faktisk allerede inden vi var helt færdige, kunne vi godt se, at denne dam vist ikke blev gammel hos os, for sten og planter havde taget så meget plads, at da de ellers små guldfisk senere kom i vandet, var der dårligt plads til, at de ville kunne vende sig.

Den tidligere dam på ca. 2000 ltr.Samme år fandt vi skovlene frem igen, og gik i gang med at grave lidt mere ud, så fiskene kunne få noget mere plads, og så det lidt mere kunne komme til at ligne en "dam" end blot en forvokset vandpyt, så op med både fisk, vand, sten og planter og så i gang.

Denne gang var vi blevet en smule klogere, så nu lavede vi et mere gennemtænkt omrids til dammens omrids og vi fik aflæst antal liter påfyldt vand af hensyn til evt. medicinering i tilfælde af sygdom hos fiskene.

Den "nye" dam kom til at indeholde 2000 liter vand, stadig en meget lille dam, men dog mere plads end før - og vores små fisk nød det.